Menu

Projecten, Advies en Begeleiding

Mijn wortels voor training en advies liggen voornamelijk en al vele jaren op het gebied van de medezeggenschap. Ik deed dat als medewerker en later in samenwerking met tranScoop B.V.
De tijd dat ik als trainer werkte met groepen, heb ik echter gehad.
Wat ik momenteel voor groepen kan betekenen, is gezamenlijk een activiteit of project ondernemen: co-creatie om het maar eens sjiek te zeggen.

Omdat ik in het trainingswerk veel gedaan heb met kwaliteiten, competenties en ontwikkelmogelijkheden van individuen (in relatie tot hun team) blijft de rol van coach nog steeds een uitdaging voor me. Ik kan je ondersteunen aan de hand van kleine tests en het gesprek daarover.

Het team

  • Gezamenlijke visie-ontwikkeling, doelen en werkplan. En daaraan gekoppeld de interne taakverdeling. Coaching op het aspect van ‘sturing geven aan een democratisch team’.

Individuele leden:

  • Test (Belbin en beïnvloedingsvaardigheden) en coaching;
  • Training persoonlijke effectiviteit, op zoek naar sterke punten en ontwikkeling.

En waar zijn de verhalen?
In principe overal in de organisatie. Zij maken met elkaar de cultuur van de organisatie: drukken ‘m uit en bevestigen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat voor verandering nieuwe verhalen nodig zijn, of kunnen helpen.
Het kennen en onderzoeken van de verhalen in de organisatie is een project waarvoor je me in kunt schakelen. En ook voor de inzichten en verhalen die de motor zijn voor aanpassing en verandering van de organisatie (of het team).

Neem voor meer informatie contact op.


Voorbeelden van ‘projecten’:

Voor de vuist weg:
– Mede vormgeven van het ‘event’/viering Allerzielen (Stadsklooster, Nijmegen);
– Vrijwilliger (licht)techniek bij theaters van de Lindenberg;
– VluchtelingenWerk Nijmegen met als specialisatie gezinshereniging;
– Met stichting Vleugelmoer: na de theatrale uitvoering van 100 geschiedenis van de werf Bodewes voor 2019 in de eindredactie van het boekje daarover;
– In het najaar van ’18 gestart met vrijwilligerswerk voor en met Openlucht Museum Arnhem in het kader van Anansi-verhalen;
– Interviews met “nieuwkomers” in het wijkblad de Heistal in Nijmegen;
– Met vier andere vertellers het vertolken van de integrale Odyssee van Homeros, ook gesprekken hierover op bijvoorbeeld scholen;
– Vertelfestival van de Duivelsberg: coördinatie en zelf vertellen;
– Techniek voor en met theater De Greppel;
– Beschikking over eigen licht: tafeltje en zes LED-lampen en een dimmertje